Kiinteistön lämmönsäätö

Toimiva lämmitys takaa, että energiankulutus on kustannustehokasta ja ongelmat eivät pääse yllättämään. Lämmityskulut ovat kiinteistön suurin energiamenoerä. Lämmitysjärjestelmän perussäätö on helpoin tapa laskea kiinteistön energiakustannuksia ja lisätä asuinmukavuutta.

Kiinteistön lämmönsäätö ja perussäätö.

Perussäätö kannattaa

Patteriverkoston perussäätö alentaa asumiskustannuksia ja parantaa asumisviihtyvyyttä. Motivan arvioiden mukaan perussäädöllä on mahdollista saavuttaa 10-15% säästö energiankulutuksessa. Jopa 75% asuinrakennuksista on perussäädön tarpeessa.

Lämmönsäätötyöt

Mitä perussäätö tarkoittaa?

Patteriverkoston perussäädön tarkoituksena on säätää patterit toimimaan tarkoituksenmukaisesti ja tehokkaasti. 

Hyvin suoritetussa perussäädössä kaikkien tilojen lämpötilat tasataan haluttuun arvoon. Tämä tehdään säätämällä lämmityselementeille tuotava energia. Verkoston tasapainotuksen voi suunnitella monella eri tavalla. Meille kaikki suunnittelutavat ovat varmuudella tuttuja. Toteutamme säätötyöt aina samalla ammattitaidolla riippumatta käytetystä suunnitelumetodista.

Patteriverkoston perussäädön tarkoituksena on säätää patterit toimimaan tarkoituksenmukaisesti ja tehokkaasti.

Milloin perussäätö pitää tehdä?

Perussäätö on ajankohtainen jos jokin seuraavista ehdoista täyttyy:

  • Huonelämpötilat eivät ole tasaisia kiinteistössä
  • Patterit kohisevat
  • Kiinteistöön on tehty muutoksia lämmöneristyksiin tai ikkunoihin.
  • Kiinteistön energian kulutus on korkeampi kuin vastaavien kiinteistöjen.
  • Patteriverkoston venttiilien käyttöikä on lopussa – venttiilit jumittavat ja mahdollisia vesivuotoja ilmenee. Venttiilien vaihdon yhteydessä on järkevää ja kustannustehokasta suorittaa myös perussäätö.
Miten kiinteistön lämmönsäätö tehdään

Miten teemme perussäädön?

Perussäädön yhteydessä on hyvä katsoa kiinteistön tulevaisuutta eteenpäin 20 vuotta. Tällöin jo suunnitteluvaiheessa huomioidaan, että kaikki kiinteistöön jäävät laitteet korjataan niin, että niiden laskennallinen käyttöikä on sama 20 vuotta. Laitteiden korjaus erillisinä huoltotöinä jälkikäteen on työlästä ja kallista.

Vanhan, arvokkaan kiinteistön LVI-remontti edellyttää osaamista ja kokemusta.

Perussäätö suoritetaan lähes aina asuinkiinteistössä, jossa asukkaat ovat paikalla. Tämän vuoksi meidän on taattava mukava asuminen myös työn ollessa käynnissä. Olemmekin vuosien aikana kehittäneet asuntotiedottamistamme ja uskallamme väittää, että olemme tiedottamisessa erittäin hyviä.

Perussäätö talvella?

Perussäätö kannattaa tehdä talvella, jos mahdollista

Talvella suoritettava perussäätötyö on perusteltua ja kustannustehokasta, sillä lämmitysjärjestelmän optimointi on helpompaa lämmityskaudella. Talvella muiden talohuoltojen tekeminen saattaa olla hankalaa, joten lämmitysjärjestelmän korjaus kannattaa tehdä juuri silloin. Kesällä voidaan suorittaa muita tärkeitä talon korjaustöitä.

Kiinteistö pysyy lämpimänä myös talvella suoritettavan korjaustyön aikana

Talvella tehtävissä korjaustöissä töiden suunnittelu on ensiarvoisen tärkeää. Urakoitsijalla täytyy olla osaaminen ja valmius mahdollisesti ilmeneviin ongelmiin. Me annamme takuun, että kiinteistö pysyy lämpimänä myös talvikaudella suoritettavan korjaustyön aikana!

Talvella suoritettava perussäätötyö on perusteltua ja kustannustehokasta, sillä lämmitysjärjestelmän optimointi on helpompaa lämmityskaudella.

Kaikkia taloja ei kuitenkaan voida työstää talvella. Arvioimme siis kohteen korjattavuuden etukäteen. Talon ikä ei vaikuta siihen, voiko korjauksia tehdä talviaikana, mutta lämmitysjärjestelmän kunto vaikuttaa: jos lämmitysjärjestelmän huolto ja kunnossapito on laiminlyöty, korjauksia ei välttämättä kannata tehdä talvella.

Energiaremontin ammattilainen

Energiaremontit ja patteriverkostojen perusparannustyöt ovat yrityksemme päätoimialaa. Yleensä toimimme pääurakoitsijana. Meille on erittäin tärkeää, että tilaaja saa sen, mistä maksaa. Varmistamme, että suunnittelu onnistuu ja toteutus on ensiluokkaista. Lupaamme, että tilaajan tavoitteet saavutetaan.

Ota yhteyttä!
Energiaremontit ja patteriverkostojen perusparannustyöt ovat yrityksemme päätoimialaa.

Perussäätö Helsingissä ja Uudenmaan alueella

Palvelemme taloyhtiöitä ja isännöitsijöitä pääkaupunkiseudulla. Olemme erikoistuneet vanhojen rakennusten energiaremontteihin.

Meillä on satojen kohteiden kokemus vanhoista taloista, sillä olemme korjanneet kantakaupungin taloja alusta asti. Työmetodimme ja toimintatapamme vastaavat historiallisten rakennusten asettamiin haasteisiin.

Tutustu referensseihimme!

Kokonaisvaltainen palvelumme kattaa LVI-töiden lisäksi myös rakentamisen ja sähköurakoinnin

Palveluihimme kuuluu LVI-töiden lisäksi myös rakennuspuoli ja sähköurakointi, joten aliurakoitsijoiden tarve vähenee. Tämä helpottaa logistiikkaa ja siten myös aikatauluissa pysymistä – ja on ennen kaikkea kustannustehokasta. Hinnoittelu on selkeää, läpinäkyvää ja rehellistä.

Kysy tarjous!
NÄIN PÄÄSET ETEENPÄIN

Kerro meille, millaista energiaremonttia tai LVI-urakkaa harkitset!

Ota YHTEYTTÄ

Autamme mielellämme punnitsemaan vaihtoehtoja ja valitsemaan kanssasi parhaan ratkaisun.

Ota yhteyttä!